Programa curs fotografie incepator

by Avantaj Consulting.
Programa studiu tehnica fotografica:
- notiuni referitoare la setarile aparatelor foto digitale.
filtre incluse in functiile standard ale aparatului si filtre pentru obiective; scopuri de corectie sau de realizare efecte speciale.
timpii de expunere/ in secunde; valori si masurari; subexpunere sau supraexpunere; expunerea subiectelor in miscare; functia bracketing; +/- EV; interpretarea histogramei; programare > prioritate de diafragma; prioritate de timp.
totul despre diafragma.
totul despre camp de profunzime.

ISO

totul despre ISO.
focalizarea.
tipuri de blitzuri; efecte asupra expunerii; utilizari simultane de mai multe blitzuri; sincronizari cu timpii de expunere.
intensitati luminoase; temperatura de culoare; reflexii; difuzia; dispersia; polarizarea.
auto; manual; sunny, incandescent; fluorescent; cloudy; s.a..
nuanta/saturatie/stralucire.
calcule aferente; probleme de iluminare; evitarea umbrelor; tehnici de folosire a blitzului in macrofotografiere; obtinerea claritatii; exemple de caz.
fotografie de obiect / natura statica (cosmetizare, iluminare; antireflexii; situatii speciale-suprafete reflectante precum oglinzile sau metalele; fotografia pentru reclama).
instantaneul; aspecte si recomandari in functie de domenii: sportiv, artistic, turistic, social, politic, ceremonii, etc..
planuri de prezentare; compozitii; distante focale; fotografii de grup; decoruri; fundaluri de interior si exterior; tehnici de iluminare.
stabilirea cadrelor; punctele de aur; diagonale; unghiuri; distorsionari accidentale sau intentionate.
peisajul.
Programa studiu Photoshop:
corectare cromatica - introducerea de noi elemente; prelucrare + montaj de imagini (reasamblare elemente); Decupaj + ajustare tonala imagini in ansamblu si elemente din decupaj [folosire in special Pen Tool + Paths si Image>Adjustments].
instrumentele specializate de lucru cu analiza bara de proprietati si corelare cu ferestre specializate (ex: Layers, History, Paths, Info, Navigator, s.a.) si meniuri legate de operatiunile propuse, controlul culorilor, elemente pentru controlul mediului de vizualizare pe ecran - organizarea paletelor.
(marquee, lasso, magic wand dar mai ales Path Tool); cropuri imagini, transformari proportionale si la dimensiune fixa, gradienti, pattern-uri, brush-uri, editare culori, instrumente de blurare, subexpunere sau supraexpunere a pixelilor, saturare sau desaturare a pixelilor, instrumente de clonare.
reesantionarea imaginilor, trasarea structurilor bitmap.
Drop Shadow, Inner Shadow, Outer < Inner Glow, Stroke, Gradient Overlay, Satin, Bevel < Emboss, s.a..
lucrul cu imagini destinate mediului web, modalitati de optimizare elementele grafice pentru Web; Automate > Web Photo Gallery.